Mikäli ostolistallasi on aito lampaantalja, on hyvä pohtia seuraavia asioita.

Tiheys

Ensimmäisenä on tärkeää tarkastella villan tiheyttä. Tiheydellä tarkoitetaan niiden kuitujen määrää, joita villalla on neliötuumaa kohden. Korkealaatuisen lampaantaljan villan tiheys on suuri. Tämä perustuu lammasrotuun, josta villa on peräisin. Tarkastele myös, kuinka hyvin lampaantalja pysyy pystyssä ja suorassa.

Tunne

Toisena on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, minkä tuntuinen villa on. Korkealuokkainen lampaantalja tuntuu silkkiseltä ja pehmeältä. Premium-laatuiset lampaantaljat tuntuvat siis pörröisiltä. Tämä jos mikä on mainio tapa lisätä ylellistä mukavuutta elintiloihisi. Voit sijoittaa lampaantaljan sängyn viereen, toimistotuolille tai sohvalle. Vertaillessasi eri lampaantaljoja, on äärimmäisen tärkeää koskea lampaantalja ja tunnustella sitä.

Tekstuuri

Lampaantalja hankkiessa on hyvä tarkastella myös nahkan paksuuden tekstuuria. Useimmiten nahka tuntuu lujalta ja paksulta pehmeyttä unohtamatta. Et kuitenkaan halua lampaantaljan olevan liian pehmeä, jotta liukumisilta ja ryppyyntymisiltä vältyttäisiin. Et myöskään halua nahkakerrosten lohkeilevan erilleen. Huomaat, että lampaantaljasi on mitä todennäköisemmin viimeistelty hienolla kivellä pehmeämmän mokkanahkaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Puutteet

Neljäntenä on tärkeää tarkistaa, ettei lampaantaljassa ole vikoja. Jos nahka on huonolaatuinen, se saattaa kätkeä sisäänsä pieniä reikiä, naarmuja ja halkeamia. Myös muita vikoja saattaa ilmetä. Lienee sanomattakin selvää, ettei näitä vikoja löydy korkealaatuisista lampaantaljoista. Vikojen huolellinen tarkistus on tärkeää, sillä joskus viat ovat niin pieniä, ettei niitä erota helposti silmällä.

Haju

Viides asia on nahkan haju. Et taatusti halua lampaantaljasi tuoksuvan kemikaaleilta. Tämä koskee vain huonolaatuisempia lampaantaljoja, joiden parkitusprosessissa käytetään kemikaaleja. Varmista, että haistat nahkaa ennen ostopäätöstä, jotta tiedät minkä laatuisen nahkan olet hankkimassa.

Nämä ovat vain muutamia asioita, joita sinun tulisi ottaa huomioon etsiessäsi laadukasta lampaantalja, etenkin jos itse ostoprosessi tapahtuu verkossa. Tutustu TrendCarpet verkossa, jos haluat antaa kodillesi juuri sen ansaitseman huomion.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.